środa, 6 sierpnia 2014

33 tydzień 2014 roku: 11- 17 sierpnia

Warzywa dostępne w sierpniu: bakłażan, brokuły, buraki, cukinia, fasolka szparagowa,fasola- ziarna, fenkuł koper włoski), kalafior, kalarepa,kapusta, kukurydza, marchewka, natka pietruszki, ogórek, papryka,patisony, pomidory, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler , szczaw, szparagi, szpinak, ziemniaki
1.dzień
zupa jarzynowa z fenkułem
klopsiki + fasolka szparagowa
2. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
kalafior z bułką tartą
3. dzień
zupa z młodej fasoli
pierogi z serem
4. dzień
czerwony barszcz z jajkiem na twardo
kopytka z podsmażaną kiełbasą + surówka z kiszonej kapusty
5.dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
ryba smażona+ziemniaki+ sałata
6. dzień
zupa pomidorowa z ryżem
makaron+ patison smażony w panierce+ surówka z kiszonego ogórka z cebulką
7. dzień
zupa jarzynowa krem
kotlety mielone + ziemniaki+ brokuły

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz