Warzywa dostępne w styczniu:
brukselka, buraki, cebula, cykoria, dynia, endywia,fenkuł,imbir, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka , por, roszponka, seler , ziemniaki.
1 dzień
zupa pomidorowa z ryżem
paszteciki z kapustą i grzybami
2 dzień
zupa grochowa z ziemniakami
ryż z leczo warzywnym
3 dzień
zupa jarzynowa z kuleczkami mięsnymi
pierogi z serem
4 dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
żeberka duszone + ziemniaki + buraczki z rodzynkami
5.dzień
zupa grzybowa z ziemniakami
makaron z sosem pomidorowym
6.dzień
zupa wiśniowa z makaronem
ryba smażona + surówka z ogórków kiszonych + ziemniaki
7.dzień
rosół z lanymi kluskami
kurczak z rosołu w sosie koperkowym + ziemniaki + surówka marchew z jabłkiem
Warzywa w mojej kuchni:
bakłażan, brokuł, buraki, cebula, cukinia, czosnek, dynia, imbir, kalafior, kapusty, koperek, marchew, ogórki, oliwki, papryki, pomidory, pietruszki, por, sałaty, selery, szczaw, szczypior, szpinak oraz orzechy i pestki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz