Warzywa dostępne w lipcu: bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, kalafior, kalarepa, marchewka, ogórki, por, seler, szparagi, szpinak, zielony groszek, szczaw, ziemniaki
1.dzień
chłodnik zielony z koperkiem
makaron z sosem grzybowym
2.dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
pierś z kurczaka + sałatka owocowa
3.dzień
zupa jarzynowa z marchewką
pierogi z bobem i pieprzem
4. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
ryż ze śmietaną i cynamonem
5.dzień
czerwony barszcz+ziemniaki
łosoś zapiekany w folii z warzywami
6.dzień
zupa jarzynowa z kalarepką
kasza gryczana z sosem mięsnym
7.dzień
zupa krem ze szparagów zielonych
pieczone żeberka z warzywami i ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz