poniedziałek, 16 czerwca 2014

26 tydzień -połowa roku 2014: 23 - 29 czerwca

Ryby słodkowodne, grzyby i warzywa dostępne w czerwcu:
bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, kalafior, kalarepa, marchewka, ogórki, por, seler, szparagi, szpinak, zielony groszek, szczaw, ziemniaki
1.dzień
zupa truskawkowa z groszkiem ptysiowym
kotlety mielone + młode ziemniaki+ duszone podgrzybki
2.dzień
krupnik z kaszy jaglanej
gołąbki w sosie pomidorowym + ryż
3.dzień
zupa jarzynowa z groszkiem
pierś kurczaka z bananem
4.dzień
zupa ogórkowa
kasza gryczana z kiełbasą i sosem ziołowym
5.dzień
czerwony barszcz+ziemniaki
ryba słodkowodna zapiekana z jarzynami
6.dzień
zupa jarzynowa z papryką
ryż ze śmietaną
7.dzień
zupa krem z zielonych szparagów
zrazy wołowe+ ziemniaki+ sałatka z pomidorów i ogórków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz