poniedziałek, 14 lipca 2014

29 tydzień 2014 roku: 14- 20 lipca

Warzywa dostępne w lipcu: bakłażany, botwinka, bób, brokuły,buraki, cukinia, fasolka szparagowa,fenkuł, groszek zielony, groszek cukrowy, kalafior, kalarepa,kukurydza, marchewka, natka pietruszki, ogórki,papryka, pomidory, pory, rukola, rzodkiewka, sałata, seler, szczaw, szparagi, szpinak, ziemniaki.
1.dzień
zupa wiśniowa z makaronem
kasza gryczana z klopsikami + ogórki małosolne
2.dzień
biały barszcz z jajkiem na twardo
kotlety z bobu z surówką z marchwi i jabłka
3.dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
ryż z kiełbasą i sosem pomidorowym
4.dzień
barszcz ukraiński
naleśniki z serem
5.dzień
zielony chłodnik z ogórków gruntowych i koperku
łosoś z duszonymi jarzynami
6.dzień
zupa pomidorowa z ryżem
pierogi z jagodami i śmietaną
7.dzień
zupa jarzynowa
uda kurczaka pieczone+ ziemniaki+ fasolka szparagowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz