sobota, 19 lipca 2014

30 tydzień 2014 roku: 21 - 27 lipca

Warzywa dostępne w lipcu:bakłażany, botwinka, bób, brokuły,buraki, cukinia, fasolka szparagowa,fenkuł, groszek zielony, groszek cukrowy, kalafior, kalarepa,kukurydza, marchewka, natka pietruszki, ogórki,papryka, pomidory, pory, rukola, rzodkiewka, sałata, seler, szczaw, szparagi, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa śliwkowa z makaronem
smażona pierś z kurczaka+ ziemniaki + sałata
2. dzień
zupa jarzynowa z duszonymi pomidorami
naleśniki z miodem
3. dzień
krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem
zapiekana cukinia z cebulką, czosnkiem i jajkiem
4.dzień
zupa ogórkowa
kasza jaglana z malinami i śmietaną
5. dzień
zupa pieczarkowa krem
ryż z sosem jarzynowym
6. dzień
zupa wiśniowa z makaronem
gołąbki w szarym sosie + ziemniaki
7. dzień
chłodnik z ogórkami i koperkiem
klopsiki w sosie miętowym + kasza gryczana

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz