czwartek, 11 września 2014

38 tydzień 2014 roku:15 - 21 września

Warzywa dostępne we wrześniu:
bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia,fasola, fasolka szparagowa, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka, ogórek, papryka, patison,pietruszka, pomidory, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler, szczaw, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
duszone uda z kurczaka + gotowane ziemniaki + sałata z sosem winegret
2. dzień
krupnik z kaszy jaglanej
kluski śląskie z sokiem malinowym
3. dzień
zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym
kotlety mielone + ziemniaki + surówka z marchwi i jabłka
4.dzień
zupa jabłkowa z bezami
zapiekanka z kiełbasy, ryżu i warzyw(cebula, papryka)
5. dzień
zupa fasolowa
pierogi z serem
6.dzień
barszcz czerwony z jajkiem na twardo
ryba smażona + ziemniaki + surówka z pora i jabłka
7.dzień
zupa krem z dyni z zacierkami
duszone polędwiczki + kasza gryczana + gotowane buraczki z żurawiną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz