środa, 3 września 2014

37 tydzień 2014 roku: 8 - 14 września

Warzywa dostępne we wrześniu:bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka, natka pietruszki, ogórek, papryka, patison, pomidory, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler (liście), szczaw, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zielona zupa ze szpinakiem i bezami
zapiekanka z kiełbasy, ziemniaków i czerwonej papryki
2. dzień
zupa grochowa
ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną
3. dzień
zupa śliwkowa z makaronem
gołąbki z kaszą gryczaną
4. dzień
zupa pomidorowa z jajkiem na twardo
makaron + pierś z kurczaka + duszona papryka
5. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
ryba w sosie cytrynowym + ziemniaki + sałata
6. dzień
zupa ogórkowa
kalafior z rozmarynem
7. dzień
rosół z makaronem
gulasz z cukinii, cebuli i mięsa z rosołu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz