sobota, 27 września 2014

40 tydzień 2014 roku: 29 września - 5 października

Warzywa dostępne w październiku: bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka, patison, por, pietruszka,roszponka, rukola, rzodkiewka, sałata, seler,soczewica, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa krem z dyni z żółtym serem
cukinia faszerowana mięsem mielonym + ziemniaki
2. dzień
biały barszcz z kiełbasą
naleśniki ze szpinakiem i serem
3. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
papryka faszerowana ryżem i warzywami
4. dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
duszona pierś z kurczaka + gotowana marchewka + ziemniaki
5. dzień
krupnik z kaszy jaglanej
ryba zapiekana z ryżem, bakłażanem,cebulą i czosnkiem
6. dzień
zupa fasolowa
pierogi z mięsem + surówka z pomidora i szczypiorku
7.dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
kotlety schabowe + ziemniaki + gotowane buraczki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz