Warzywa dostępne w październiku: bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka, patison, por, pietruszka,soczewica, rukola,rzepa (czarna), rzodkiewka, sałata, seler, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa z soczewicy na wędzące
ugotowany ryż zapiekany z pomidorami i cebulką
2. dzień
jarzynowa z marchewką
naleśniki ze szpinakiem i serem
3. dzień
barszcz czerwony + ziemniaki
kasza gryczana z pieczarkami
4. dzień
zupa jarzynowa z brukselką
pierś z indyka zapiekana z ziemniakami i czerwoną papryką
5. dzień
kapuśniak z kiszonej kapusty
ryba zapiekana z cytryną i cebulą + ziemniaki
6. dzień
krupnik z płatków owsianych
pierogi z mięsem + surówka z pora i jabłka
7. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
zapiekana cukinia faszerowana kaszą gryczaną, cebulą i czosnkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz