czwartek, 27 listopada 2014

49 tydzień 2014 roku: 1 - 7 grudnia

Warzywa dostępne w grudniu:bakłażany,brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż,kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka, natka pietruszki (na oknie),pasternak, pietruszka, por, roszponka, rukola, rzepa, rzodkiewka, seler(korzeń),soczewica, szpinak, ziemniaki.
W okresie zimowym polecam: kremowe rozgrzewające zupy, tłuste ryby i herbaty ziołowe z miodem
1. dzień
zupa jabłkowa z makaronem
gołąbki w sosie pomidorowym + ziemniaki
2. dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
cukinia zapiekana z kasza jaglaną
3. dzień
zupa fasolowa
racuchy(jabłka w cieście)
4. dzień
zupa jarzynowa marchewkowa
kopytka z sosem pieczarkowym
5. dzień
kapuśniak z kwaśnej kapusty
ryba smażona + ryż + surówka z cykorii i czerwonej papryki
6. dzień
krupnik
omlet ze szpinakiem
7. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
pieczony schab+ fasolka szparagowa+ ziemniaki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz