sobota, 22 listopada 2014

48 tydzień 2014 roku: 24 - 30 listopada

Warzywa dostępne w listopadzie:bakłażany,brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka,pasternak, pietruszka, por, roszponka, rukola,rzepa,rzodkiewka, seler,soczewica, szpinak, ziemniaki
1. dzień

zupa krem z dyni ze śmietaną i makaronem
pierogi z mięsem
2. dzień
zupa ogórkowa
smażona pierś z kurczaka z rodzynkami+ziemniaki+gotowana marchewka
3. dzień
krupnik z kaszy jaglanej
leczo z makaronem, jarzynami i kiełbasą
4. dzień
zupa grochowa na boczku
tarta z jarzynami
5. dzień
zupa jarzynowa z pomidorami
ryba duszona z ziemniakami, rzepą i jabłkiem
6. dzień
czerwony barszcz z jajkiem
kasza gryczana z sosem pieczarkowym
7. dzień
rosół
mięso z rosołu + ziemniaki+ surówka z białej kapusty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz