Warzywa dostępne w marcu:
pierwsze zbiory rzodkiewki, brukselka, buraki, cebula, cykoria, czosnek, dynia, endywia, imbir, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, seler, szczypiorek, ziemniaki
Na wiosnę polecam: jaja pod różnymi postaciami oraz drób
1. dzień
barszcz czerwony z jajkiem na twardo
pieczone żeberka + ziemniaki + surówka z pora i jabłka
2. dzień
krupnik z płatków orkiszowych
placki ziemniaczane na słodko
3. dzień
zupa cebulowa z serem żółtym
jajko sadzone + szpinak + ziemniaki
4.dzień
zupa zacierkowa
bitki wołowe + kasza gryczana + surówka z czerwonej kiszonej kapusty
5. dzień
zupa pieczarkowa
pierogi ruskie
6. dzień
zupa szczawiowa
ryba pieczona z cebulą i ziemniakami
7. dzień
zupa jarzynowa z fasolką szparagową
krokiety z mięsem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz