czwartek, 6 marca 2014

11 tydzień 2014 roku: 10-16 marca

Warzywa dostępne w marcu:
rzodkiewka, brukselka, buraki, cebula, cykoria, czosnek, dynia, endywia, imbir, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, seler, szczypiorek, ziemniaki.
1. dzień
rosół
mięso z rosołu+ ziemniaki+ gotowana marchewka
2. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
cukinia z pieczarkami + z jajko sadzone

3. dzień
krupnik z ryżem
zapiekanka z ziemniaków, mięsa mielonego i sera żółtego
4. dzień
zupa jarzynowa z zieloną pietruszką
duszone żeberka + kasza jaglana z sosem musztardowym
5. dzień
zupa grochowa
ryż z pieczonymi jabłkami
6. dzień
zupa czosnkowa
ryba zapiekana z jarzynami
7. dzień
flaki
kopytka z jarzynowym leczo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz