Warzywa dostępne w marcu:
rzodkiewka, brukselka, buraki, cebula, cykoria, czosnek, dynia, endywia, imbir, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, seler, szczypiorek, ziemniaki.
W tym tygodniu zaczyna się wiosna, ale jest chłodno.
1 dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
kotlety z piersi indyka+ziemniaki+ gotowana marchewka
2 dzień
zupa ogórkowa
naleśniki ze szpinakiem, serem (i łososiem)
3 dzień
zupa fasolowa
kasza gryczana z rodzynkami i miodem
4 dzień
biały barszcz z ziemniakami
kluski śląskie z sosem paprykowym
5 dzień
zupa cebulowa ze śmietaną i groszkiem ptysiowym
duszone żeberka+ ziemniaki+ gotowane buraczki
6 dzień
zupa cytrynowa z lanymi kluskami
ryba zapiekana z kaszą jaglaną i bakłażanem
7 dzień
zupa jarzynowa z zielonym groszkiem
pierś z kurczaka z bananami+ surówka z czerwonej papryki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz