środa, 19 marca 2014

13 tydzień roku 2014: 24-30 marca

Warzywa dostępne w marcu. Koniec obiadów zimowych.
pierwsze zbiory rzodkiewki, brukselka, buraki, cebula, cykoria, czosnek, dynia, endywia, imbir, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, seler, szczypiorek, ziemniaki.
1. dzień
zupa ogórkowa
wątróbki z papryką i ziemniakami
2. dzień
zupa pieczarkowa
makaron zapiekany z jarzynami i jajkiem
3. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
klopsiki z sosem pomidorowo-cebulowym+ ziemniaki
4. dzień
barszcz ukraiński
placki ziemniaczane z boczkiem

5. dzień
zupa jarzynowa z białą kapustą (parzybroda)
papryka duszona z cebulą + jajko sadzone
6. dzień
zupa jarzynowa z serkiem topionym
pulpety rybne + ziemniaki + surówka z ogórka kiszonego i czosnku
7. dzień
rosół
pierś z indyka zapiekana z jarzynami z rosołu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz