Warzywa dostępne w kwietniu i początek obiadów wiosennych: pierwsze zbiory botwinki i rabarbaru oraz cebula, cykoria, czosnek, endywia, natka pietruszki , por, roszponka, rzodkiewka , ziemniaki.
1. dzień
zupa jarzynowa ze śmietaną
żeberka duszone+kasza gryczana niepalona+ surówka
z cykorią
2. dzień
żurek z ziemniakami
brukselka z jajkiem sadzonym
3. dzień
krupnik na mięsie
leczo z kiełbasą
4. dzień
barszcz czerwony z rzodkiewką
pierogi z mięsem z krupniku
5. dzień
zupa jarzynowa z roszponką
risotto z pieczarkami
6. dzień
zupa szczawiowa z ziemniakami
ryba zapiekana z cytryną, cebulą i kaszą jaglaną
7. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
kurczak w sosie imbirowym+ ziemniaki + surówka wiosenna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz