poniedziałek, 31 marca 2014

15 tydzień 2014 roku: 7-13 kwietnia

Warzywa dostępne w kwietniu: botwinka, rabarbar, cebula, cykoria, czosnek, endywia, natka pietruszki , por, roszponka, rzodkiewka, ziemniaki.
1. dzień
zupa pieczarkowa
duszona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryż brązowy
2. dzień
zupa ogórkowa
jajko sadzone+ ziemniaki+ sałata ze szczypiorkiem
3. dzień
zupa jarzynowa z zielonym groszkiem
makaron zapiekany z kiełbasą i sosem pomidorowym
4. dzień
kapuśniak
duszone mięso wieprzowe+ ziemniaki + surówka z marchewki i jabłka
5. dzień
rosół z makaronem
kotlety z kaszy jaglanej z sosem grzybowym
6. dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
łosoś+ziemniaki+surówka z selera naciowego i ogórka
7.dzień
zupa cytrynowa z ryżem
wątróbka smażona z cebulką+ziemniaki+ surówka wiosenna(kapusta pekińska z jabłkiem, rzodkiewką i jogurtem )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz