Warzywa dostępne w kwietniu:botwinka, cebula, cykoria, czosnek, endywia, natka pietruszki , por, rabarbar,roszponka, rzodkiewka, ziemniaki.
1. dzień
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
rosół z makaronem
pierś z kurczaka duszona z imbirem i bananem+ miks sałat
2. dzień
zupa jarzynowa z brokułami
risotto z papryką i żółtym serem
3. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
pierogi z mięsem z rosołu
4. dzień
zupa ogórkowa
placki ziemniaczane z miodem
5. dzień
zupa owocowa z rabarbaru ze śmietaną i makaronem
ryba duszona z cytryną, czosnkiem i cebulą+ziemniaki+ surówka z zielonego ogórka
6. dzień
botwinka z jajkiem
smażony filet z piersi indyka+ziemniaki+surówka z cykorii
7. dzień
kapuśniak z kiszonej kapusty
duszony schab+ ziemniaki +surówka z roszponki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz