Warzywa dostępne w maju:Pierwsze zbiory sałaty, rukoli i szczawiu, botwinka, natka pietruszki , rzodkiewka, ziemniaki.
1 dzień. poniedziałek
zupa kalafiorowa ze śmietaną
gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym
2.dzień
botwinka z jajkiem na twardo
pierogi z mięsem + surówka z kiszonego ogórka
3. dzień
krupnik z kaszy jaglanej
zapiekana cukinia faszerowana warzywami(marchew, kukurydza, groszek) + żółty ser
4. dzień
zupa krem z porów z szynką
makaron z białym serem
5. dzień
zupa ogórkowa
łódeczki z cykorii z łososiem, majonezem i szczypiorkiem + ryż.
6.dzień
zupa cytrynowa ze śmietanką i grzankami
leczo z makaronem
7. dzień
zupa pomidorowa z ryżem
pierś z kurczaka z ananasem + puree ziemniaczane
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz