środa, 30 kwietnia 2014

19 tydzień roku 2014: 5 -11 maja

Warzywa dostępne w maju: pierwsze zbiory botwinki, rukoli sałaty, szczawiu,szparagów, rzodkiewka, ziemniaki.
1. dzień-poniedziałek
zupa jarzynowa z brokułami
ryż na sypko z duszonymi pieczarkami
2.dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
pierogi z białym serem i śmietaną.


3.dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
klopsiki z warzywami
4.dzień
zupa jarzynowa ze śmietaną
schab duszony z surówką z rukoli
5.dzień
zupa fasolowa
naleśniki ze szpinakiem i łososiem



6.dzień
rosół z makaronem
kotlety z soczewicy + gotowana marchewka+ ziemniaki
7.dzień
barszcz ukraiński
udka z kurczaka zapiekane z jarzynami i jajkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz