piątek, 9 maja 2014

20 tydzień 2014 roku: 12-18 maja

Ryby słodkowodne, grzyby oraz warzywa gruntowe dostępne w maju: botwinka,kalarepa, kapusta pekińska, włoska, czerwona, marchew, pietruszka, por, sałata, seler, szczaw,rukola, rzodkiewka, ziemniaki.






1. dzień
krupnik z ryżem
duszona kalarepka z koperkiem i masłem










2.dzień
zupa grochowa z ziemniakami
pierś kurczaka z jarzynami






3.dzień
chłodnik z botwinki z jajkiem na twardo
pierogi ruskie

4.dzień
zupa jarzynowa z ziemniakami
kasza gryczana z sosem z grzybów leśnych
5.dzień
biały barszcz z groszkiem ptysiowym
ryba smażona+ziemniaki+ surówka wiosenna
6.dzień
zupa krem jarzynowa z papryką
kluski śląskie z masłem
7.dzień
zupa pomidorowa z makaronem
kotlety schabowe+ryż+ surówka miks sałat z jogurtem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz