piątek, 16 maja 2014

21 tydzień 2014 r: 19-25 maja

Pierwsze leśne grzyby oraz warzywa gruntowe dostępne w maju: botwinka,kalarepa, kapusta pekińska, włoska, czerwona, marchew, pietruszka, por, sałata, seler, szczaw,rukola, rzodkiewka, ziemniaki.

1.dzień - poniedziałek
krupnik z kaszy jaglanej na kiełbasie
omlet z duszonymi grzybami i świeżą miętą
2.dzień
zupa jarzynowa krem z jajkiem na twardo
ziemniaki zapiekane z pomidorami, żółtym serem
i świeżymi ziołami(rozmaryn, oregano)


3.dzień
zupa fasolowa
faszerowana papryka
4. dzień
chłodnik z botwinką i koperkiem (różowy)
makaron + klopsiki + duszone warzywa
5. dzień
zupa szczawiowa z ziemniakami
łosoś zapiekany w porach
6.dzień
rosół z indyka z makaronem
duszony schab +ziemniaki + surówka wiosenna

7.dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
mięso rosołowe z indyka + gotowane buraczki+ ziemniaki z koperkiem.

1 komentarz:

  1. Wygląda super!:)

    Zapraszam do mnie!
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś razu znajdziesz u mnie coś ciekawego :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń