poniedziałek, 9 czerwca 2014

25 tydzień 2014 roku: 16- 22 czerwca

Grzyby i warzywa dostępne w czerwcu: bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, kalafior, kalarepa, marchewka, ogórki, por, seler, szpinak, zielony groszek, szczaw, ziemniaki.
1. dzień
zupa krem z porów i ziemniaków
risotto z kurczakiem i ziołami
2.dzień
zupa krem z zielonego groszku z miętą i kolendrą
klopsiki+ ziemniaki + surówka "na winie"
3.dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
papryka zapiekana z ziemniakami i kiełbasą
4. dzień
zupa szczawiowa z jajkiem na twardo
makaron z białym serem
5.dzień
zupa jarzynowa z brukselką
placki ziemniaczane + duszone truskawki
6.dzień
zupa ogórkowa ze śmietaną
kasza gryczana z duszonymi pieczarkami
7.dzień

zupa pomidorowa
pierś z indyka + ziemniaki + szpinak

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz