Warzywa dostępne we wrześniu: bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka, natka pietruszki, ogórek, papryka, patison, pomidory, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler (liście), szczaw, szpinak, ziemniaki
Jesienią polecam: zupy jarzynowe z mięsem i surówki
1. dzień
zupa kalafiorowa
omlet ze szpinakiem
2. dzień
leczo z kiełbasą i jarzynami
ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną
3. dzień
kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami
gulasz z wołowiny + fasolka szparagowa
4. dzień
zupa krem z pora
placki z gotowanych ziemniaków z sosem z kurek
5. dzień
zupa jarzynowa marchewkowa
makaron zapiekany z brokułami i jajkiem
6. dzień
barszcz czerwony z grzankami
smażona wątróbka + ziemniaki + ogórek kiszony
7. dzień
rosół z lanymi kluskami
cukinia faszerowana mięsem mielonym + ziemniaki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz