Warzywa dostępne w październiku: bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka,pasternak, patison, por, pietruszka,soczewica, rukola,rzepa, rzodkiewka, sałata, seler, szpinak, ziemniaki
1. dzień
barszcz ukraiński
pierogi z serem
2. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
pieczone uda z kurczaka + ziemniaki + surówka z marchewki i jabłka
3. dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
makaron z sosem pomidorowym
4. dzień
zupa fasolowa
ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną
5. dzień
zupa ogórkowa
ryba smażona + ziemniaki + sałata
6. dzień
zupa krem z dyni z drobnym makaronem
gołąbki z mięsem mielonym w szarym sosie + ziemniaki
7. dzień
rosół z lanymi kluskami
pieczony schab + kasza gryczana + kiszony ogórek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz