środa, 15 października 2014

43 tydzień 2014 roku: 20 - 26 października

Warzywa dostępne w październiku:bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, kukurydza, marchewka,Pasternak, patison, por, pietruszka,soczewica, rukola,rzepa (czarna), rzodkiewka, sałata, seler, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa ogórkowa
cukinia faszerowana ryżem i warzywami
2. dzień
biały barszcz z ziemniakami
jajko sadzone + szpinak + ziemniaki
3. dzień
jarzynowa z brokułami
kotlety mielone + kasza gryczana + cykoria z sosem cytrynowym
4. dzień
zupa grochowa
panierowane patisony + kopytka
5.dzień
zupa koperkowa
ryba zapiekana z bakłażanem i cebulką + ziemniaki
6. dzień
zupa jarzynowa z jarmużem
placki ziemniaczane na słodko(z miodem, z sokiem owocowym)
7. dzień
zupa jabłkowa z makaronem
duszona pierś z indyka + fasolka szparagowa + ziemniaki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz