piątek, 24 października 2014

44 tydzień 2014 roku: 27 października - 2 listopada

Warzywa dostępne w listopadzie brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka,pasternak, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, rukola, seler , szpinak, ziemniaki.
1. dzień
zupa krem z dyni z kiełbasą
makaron ze szpinakiem i czosnkiem
2. dzień
zupa jarzynowa z kalafiorem
duszone uda kurczaka + ziemniaki+ gotowana marchewka
3. dzień
zupa pieczarkowa
smażona wątróbka cielęca + ziemniaki + surówka z rzepy czarnej
4. dzień
flaki
krokiety z pastą jajeczną
5. dzień
zupa ogórkowa
ryba smażona + ziemniaki + miks sałat
6.dzień
zupa jarzynowa z brukselką
kotlety mielone z soczewicy + buraczki z chrzanem
7. dzień
zupa pomidorowa z ryżem
kotlety schabowe + ziemniaki + surówka z pora i jabłka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz