Warzywa dostępne w listopadzie: brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka, natka pietruszki,pasternak, pietruszka, por, roszponka, rukola, seler , szpinak, ziemniaki.
1. dzień
zupa szczawiowa z ziemniakami
klopsiki w sosie pomidorowym + makaron
2. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
krokiety z szynką i pieczarkami
3. dzień
zupa jarzynowa z groszkiem
ryż z ananasem i sosem słodko-kwaśnym
4. dzień
biały barszcz z grzankami
kotlety z soczewicy + surówka z marchewki i jabłka
5. dzień
kapuśniak z kiszonej kapusty
ryba zapiekana z ziemniakami, porami i papryką
6. dzień
barszcz ukraiński
kasza gryczana palona + gulasz wieprzowy z warzywami
7. dzień
rosół z makaronem
duszona pierś z indyka + ziemniaki+ szpinak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz