piątek, 7 listopada 2014

46 tydzień 2014 roku: 10 - 16 listopada

Warzywa dostępne w listopadzie:bakłażany,brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka,pasternak, pietruszka, por, roszponka, rukola,rzepa,rzodkiewka, seler,soczewica, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa jarzynowa z brokułem
kasza gryczana z duszonymi pieczarkami + surówka z marchewki i jabłka
2. dzień
zupa ogórkowa
pierś kurczaka+ziemniaki+surówka z czerwonej papryki
3. dzień
krupnik z kaszy jęczmiennej
zapiekanka z makaronu,kiełbasy i pomidorów
4. dzień
zupa krem z dyni
gołąbki z mięsem w szarym sosie+ziemniaki
5. dzień
zupa jarzynowa z marchewką
ryba duszona z cebulą i cytryną+ryż na sypko
6. dzień
zupa grochowa z groszkiem ptysiowym
pierogi z serem
7. dzień
zupa pomidorowa z makaronem
schab karkowy w sosie chrzanowym + ziemniaki+ surówka z kalarepki i jabłka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz