niedziela, 16 listopada 2014

47 tydzień 2014 roku: 17 - 23 listopada

Warzywa dostępne w listopadzie: bakłażany,brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka,pasternak, pietruszka, por, roszponka, rukola,rzepa,rzodkiewka, seler,soczewica, szpinak, ziemniaki
1. dzień
zupa fasolowa
pierogi z serem
2. dzień
barszcz czerwony z jajkiem na twardo
gulasz z mięsa wołowego + kasza gryczana + surówka z rukoli i ogórka zielonego
3. dzień
zupa pieczarkowa
bukiet jarzyn + makaron
4. dzień
zupa krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym
naleśniki z miodem i orzechami
5. dzień
zupa jarzynowa z papryką
ryba po grecku + ryż na sypko
6. dzień
krupnik z kaszy jaglanej
omlet z pomidorami i oliwkami
7. dzień
flaki
knedle ze śliwkami i sosem waniliowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz