sobota, 12 listopada 2016

14- 20 listopada 2016 roku

W tym jesiennym tygodniu dobrze będzie smakować na obiad zupa fasolowa.
Fasola jest cennym źródłem białka, błonnika, witamin (A, B, E, PP) i minerałów (wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo). Posiada właściwości zasadotwórcze. Trawienie fasoli ułatwiają zioła, takie jak cząber, majeranek lub koper włoski.
Drugie danie w zestawie z zupą fasolową będą w tym tygodniu stanowiły naleśniki z białym serem . Twaróg jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Jest w nim magnez, potas, cynk oraz witaminy A, D, z grupy B i E. Biały ser spośród nabiału zawiera najmniej wapnia.

1 komentarz:

  1. Ja dzisiaj jaglanka, kefir z brzoskwinią, jajka po benedyktyńsku i warzywa z indykiem duszonym w warzywach z aplikacji kcalmar. Polecam!

    OdpowiedzUsuń